EU-Certifierad ekologisk produktion
SMAK SE-EKO-03


solros
NÖTKÖTT
Köttet är från SRB-djur av både han- och honkön, som föds upp på till största delen grovfoder (bete, ensilage och hö), med tillskott av spannmål och kraftfoder vid behov. Enligt rön på senare tid skall ett sådant kött ha en naturligare och hälsosammare fettfördelning, mera av Omega-3 än av Omega-6, än kött från djur uppfödda på ett mera intensivt sätt (mindre grovfoder och högre givor av spannmål/kraftfoder), samt en godare smak.
Pris: 70 kr/kg slaktvikt.

Djuret hämtas och körs till godkänt slakteri för slakt, besiktning och styckning. Slaktkroppen (både kött och ben) vägs efter slakt. Sedan hänger djuret i ca 1 vecka i kylrum innan det styckas. Köttet säljs om minst 1/4 djur, vikten på ett kvarts djur varierar mellan ca. 50 – 90 kg. Vid köp av ett kvarts djur blandas fram- och bakdelsköttet. Det går inte att köpa en ren bakpart eller frampart. Köttet detaljstyckas och är fritt från ben, om kunden önskar kan ben tas med i retur från slakteriet.

Det kött som är avsett till färs kan erhållas malet. Mot ett litet pristillägg kan man få detaljerna uppmärkta med namn, detaljerna vakuumförpackade. Har ni frågor, tag gärna kontakt.
Välkomna med era beställningar!